Paraolimpijski školski dan

Na zamolbu  Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatski savez košarke u kolicima je sudjelovao u Paraolimpijskom školskom danu .

Hrvatski paraolimpijci postižu zavidne sportske rezultate, a sve je to rezultat intenzivnog rada i volje svih uključenih.

Cilj Hrvatskog paraolimpijskog odbora je da putem organiziranja Paraolimpijskog školskog dana upozna širu javnost s postignućima paraolimpijaca te da se širi tolerancija cjelokupnog društva i ruše barijere između osoba s invaliditetom i onih bez invaliditeta.

Tim trenera i animatora želi osvijestiti vrijednosti Međunarodnog paraolimpijskog pokreta i ostvariti  uvažavanje sportskih postignuća osoba s invaliditetom, pomoći pri prihvaćanju individualnih razlika, osvijestiti stav da je bavljenje sportom pravo svakog čovjeka i ojačati socijalnu podršku sportu.

Djeca se mogu upoznati s raznim sportovima, ali upravo kako smo dobili povratnu informaciju košarka u kolicima je najprihvaćeniji sport, te djeci najzanimljiviji.

“Mogu li košarkaši u kolicima zakucati? Mogu li ustati iz kolica kad više ne žele igrati? Zašto je koš ovako visok? – neka su od najčešćih pitanja.

Naši spremni košarkaši su dali odgovore te pokazali temeljne elemente od vožnje kolica preko šutanja na koš. 

Učenici su potom pogledali film o paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Sve u svemu bio je to dan za pamćenje, kako za nas, tako i za djecu.