Hrvatski savez košarke u kolicima je ambiciozno ušao u nadamo se post-pandemijsku godinu. Vlada RH je donijela smjernice kojima se dozvoljava treniranje u zatvorenim prostorima, te je na taj način svim klubovima omogućen ulaz u dvorane. Savez se razvija u 4 smjera : Podizanje kvalitete košarke u kolicima u Hrvatskoj, Uključivanje mladih, vidljivost i komuniciranje s medijima, diverzifikacija sredstava. Svaki od ciljeva ima mini projekte zacrtane kroz planiranje u dugoročnim planovima. Ovogodišnji planovi su usmjereni na povratak na parkete. Nakon poduže pauze očekuje nas velik posao sve zajedno kako bi se razina igre i fizička spremnost igrača vratila na pred-Covid vrijeme.

Dakle kao najvažniji projekt ističemo odigravanje Prvestva Hrvatske i Kupa Dubravke Cilige. Otkazano Europsko prvenstvo se očekuje igrati u Grčkoj u srpnju 2021.godine što uključuje novog izbornika, te organizaciju priprema, treninga i sportaša za nadolazeći period. U Zagrebu se također planira organizirati Baskin. Planiran je kao veliki događaj u kojem će sudjelovati velik broj OSI, pokazujući da svatko može igrati i baviti se sportom. U planu je zapisan i organizacija međuraodnog turnira 3×3 ukoliko budu postojali uvijeti za organizaciju u skladu s epidemiološkim smjernicama, te demonstracije košarke u kolicima u gradovima klubova članica.

U svakom slučaju pred nama je izrazito zanimljiva godina puna događanja, za više informacije pratite društvene mreže @kosarkaukolicima