I.KOLO Prvenstvo Hrvatske I. Liga

Domaćin prvog kola je bio KKI Split. Slobodne ekipe su KKI Brod i KKI Varaždin.

Prva utakmica i odmah susret titana i najboljih u ligi, Zagreba i Zadra. Zagreb je očajno otvorio utakmicu, te daje forte Zadranima, što rezultira prednošću od +16(8:20).  U drugu četvrtinu Zagrebaši ulaze kvalitetnije, ali raspucani Kolega i Hromin, drže Zadar te iako je Zagreb odigrao u egalu(12:12) sa Zadranima na predah odlazimo sa +12 Zadra( 20:32). U trećoj četvrtini vidno uznemireni Zagrebaši imaju problema sa šutom, te kraj četvrtine povećavaju prednost +14(31:48), što ostaje previše za Zagrebaše, te utakmica finalno završava sa +18 (45:63) za Zadrane.

KKI ZAGREB  :   KKI ZADAR   45:63

 

U drugoj utakmici se sudaraju KKI Zagreb i KKI Split. Ova utakmica je trebala pokazati kako će se odviti I. Liga, naime u roster KKI Splita vratili su se Maretić i Sinovčić, što predstavlja velika pojačanje za KKI Split.

Utakmicu Zagreb otvara bolje i ekipe se nadigravaju za svaku loptu i svaki koš što na kraju četvrtine odlazi u korist iskusnijim Zagrebašima i minimalnu prednost od +3(14:17), u drugu četvrtinu Splićani ulaze spremniji, te brzo na samom početku dobrom obranom anuliraju prednost Zagrebaša i nakon kratkog egala i promašaja Vujica, brzom kontrom prelaze u vodstvo koje drže do kraja četvrtine i na predah odlazimo sa +3 ovaj put u korist Splićana.

Nakon poluvremenu Splićani namjeravaju povećati razliku što im i ide na ruku, dok Zagrebaši upadaju u crnu rupu i četvrtina završava (10:2) , odnosno sa +11 (42:31). Do kraja utakmice Zagreb se pokušava vratiti i smanjuje razliku, ali nažalost u rosteru nema izuzev Vujice i Franjula dovoljno raspoloženih igrača, pa utakmica završava +7 (58:51) za Splićane.

KKI SPLIT   :   KKI ZAGREB   58:  51

 

Posljednji par današnjeg kola su KKI Split i KKI Zadar.

Željno iščekivana utakmica koja također pokazuje omjer snaga i u neku ruku prikazuje koliko su ekipe u I. ligi blizu te se za nijednu utakmicu unaprijed ne zna pobjednik.

Zadar ulazi spremnije u utakmicu, Splićani stišću i pokazuju barem u samom početku da će se igrati do posljednje minute, prva četvrtina +3 (9:12). draga četvrtina kao da prva nije ni završila, potpuno identična, igra se koš za koš u čemu su Zadrani malo uspješniji, te par nesmotrenosti mlade Splitske ekipe kažnjava Kolega i ostvaruje razliku za KKI Zadar, na poluvrijeme odlazimo sa +5(21:26). U trećoj četvrtini Zadar ubacuje u višu brzinu jer su osjetili da su Splićani pali sa snagom, te rade veliku razliku +24(25:49). Nakon katastrofalne treće četvrtine, Splićani u zadnjoj četvrtini pokušavaju stići i uspijevaju smanjiti razliku na svega sedam poena, ali razlika iz treće četvrtine bila je previše te utakmica završava sa +7 (48:56) za Zadar.

KKI SPLIT   :   KKOI ZADAR       48     :     56