III.Kolo Prvenstvo Hrvatske II. Liga 2021/2022

U III. Kolu Prvenstva hrvatske za II. Ligu domaćin jje bio KKI Brod II. Ovoga puta slobodna momčad je bila KKI Brod na Savi.

U Prvoj utakmici su se sastali KKI Brod i Zagreb II.

Utakmica počinje dosta izjednačenom utakmicom u koje je obje ekipe pate sa realizacijom, te Zagreb vodi s minimalnom prednošću od +2(8:10). U drugoj četvrtini su proigrali Adrić i Bastelić i kontrama drastično povećavaju prednost na čak +18, te na predahu je rezultat +20(12:32).U nastavku Brođani se bude, ali je razlika iz prvog dijela prevelika i Zagrebaši sigurno odvode utakmicu u svoju korist do konačnih +18(30:48).

KKI BROD II   :    KKI ZAGREB II

 

Slijedeća utakmica je ona između Koprivnice i Kostrene. Utakmica u prvom dijelu izjednačena i nitko ne uspijeva se odvojiti sve do kraja četvrtine kad Kostrena obranom i odličnim brzim napadom kažnjava grešku Koprivnice te prije samog zvižduka radi +2 (10:12). U nastavku opet slična igra i nema lake pobjede, borbena utakmica u svakom napadu, te malo bolja igra Kostrene i razlika je +6(22:28).

Poprilično izjednačena utakmica u trećoj četvrtini ima kulminaciju, pad snage i koncentracije kod Koprivnice kažnjava Kostrena i radi veliku razliku od +9 što se nastavlja do samog kraja utakmice koja završava s velikom pobjedom Kostrene sa +19(40:59)

KKOI KOPRIVNICA   :   KKOI KOSTRENA   40   :   59

 

Treća utakmica na rasporedu je ona između Broda II i Koprivnice.

Utakmica koja je slična prethodnoj i pokazuje da se Koprivnica može nositi sa trenutno boljim ekipama u II. Ligi i koliko su ekipe blizu.

Podosta izjednačena utakmica gdje je Brod vodio, ali im je Koprivnica puhala za vratom cijelu tekmu, te je minimalna prednost jednih se smanjivala i povećavala kroz četvrtine. Na kraju je Brod pokazao kvalitetu za konačnih +11(40:31)

KKI BROD II  :  KKOI KOPRIVNICA    40   :   31

 

U finalnoj utakmici su se sučelile najbolje ekipe II. Lige, Kostrena i Zagreb II.

Kostrena odlično otvara utakmicu i pokazuje da će ovaj dvoboj biti neizvjestan Ponajbolje ekipe lige igraju odlično, te  s minimalnom prednošću prva četvrtina odlazi u korist Kostreni +4(14:10)

Druga četvrtina i slika ponovo ista, Kostrena nastavlja igrati isto i poveća razliku do predaha +6(24:18), u nastavku mali pad i Zagrebaši se vraćaju u utakmicu smanjujući razliku, te još uvijek u vodstvu Kostrena sa +4(34:30).

Posljednja četvrtina neizvjesna do samog kraja, Zagrebašima nedostaje koncentracije u završnici i propuštaju izravnati utakmicu. Kostrena odličnom igrom Kuharića drži razliku i utakmicu živom do samog kraja, pa razlika ostaje +5(49:44)

KKOI KOSTRENA :  KKI ZAGREB II   49   :   44

 

Zagreb zadržava I. mjesto na tablici iako drugoplasirana Kostrena ima 2 utakmice manje, te ostaje vidjeti kako će se rasplesti Liga u slijedećim kolima. Utakmice u drugoj ligi su sve kvalitetnije i bliže što pokazuje da ekipe dobro koriste pauze kako bi radile na određenim segmentima i kvalitetnije odgovorile na potrebe utakmica.