IV. Kolo Prvenstvo hrvatske I. Liga 2021/2022

 

Odigrano je 4. kolo I. Lige košarke u kolicima u gradu košarke Zadru u sezoni 2021/2022.

 

Odigrane su četiri utakmice u kojima su sudionici bili domaćin KKOI Zadar, KKI Varaždin, KKI Brod i KKI Split, dok je ekipa iz KKI Zagreba bila slobodna.

 

KKOI Zadar – KKI Varaždin (57 : 41)

 

Prva utakmica dana između domaćina KKOI Zadra i gostiju KKI Varaždina je počela vrlo uzbudljivo u kojoj su gosti iznenadili Zadrane i odlično otvorili utakmicu, razlika na kraju četvrtine je bila u korist domaćina, no ona je bila minimalna od 17:14. U drugoj četvrtini Zadrani su se konsolidirali, te su kroz cijelu drugu četvrtinu dominirali, što je na koncu bilo i presudno za cijelu utakmicu. Poluvrijeme je završilo s rezultatom 35:18 u korist domaćina. U nastavku utakmice gosti iz Varaždina podižu tempo igre, u kojem dominira reprezentativac Nikola Bistrović te za goste kroz cijelu utakmicu pogađa 23 koša, međutim to im nije bilo dovoljno za nadoknadu razlike iz druge četvrtine, te Zadrani na koncu utakmice izlaze kao pobjednici s rezultatom 57:41.

 

 

KKI Brod – KKI Split (20 : 44)

 

U drugoj utakmici dana snage su odmjerili KKI Brod i KKI Split. Prva četvrtina završava s minimalnom razlikom od pola koša u korist Splićana. Ekipa KKI Split dominira i kroz ostatak utakmice, te u prve tri četvrtine održavaju sigurno vodstvo. U zadnjoj četvrtini Splićani podižu razinu igre, a s druge strane ekipa iz Slavonskog Broda se nije snašla u toj igri te u zadnjoj četvrtini zabijaju samo dva poena, dok Splićani zabijaju 15 više. Utakmica je završila s rezultatom od 20:44 u zasluženu korist KKI Splita.

 

 

KKI Brod – KKOI Zadar (21 : 78)

 

U trećoj utakmici igrali su KKI Brod i KKOI Zadar. Domaćini su fantastičnim ulaskom u utakmicu ostvarili razliku od 14 poena, te su pokazali u kojem će se smjeru cijela utakmica odvijati. Na kraju poluvremena rezultat je bio 10:38 u korist domaćina iz Zadra. U nastavku utakmice Zadrani su nastavili odličnu igru u kojoj prednjače Dino Kolega sa 18 koševa i Ante Rubeša s 22 koša. Utakmica očekivano završava pobjedom KKOI Zadra s rezultatom 21:78.

 

 

KKI Varaždin – KKI Split (37 : 59) 23:24

 

Zadnja utakmica u danu se igrala između KKI Varaždina i KKI Splita. Varaždinci su nešto lošije otvorili utakmicu te Splićani na kraju prve četvrtine imaju prednost od 9 koševa razlike. Međutim u drugoj četvrtini Varaždinci kao da su se probudili te postižu 18 koševa u četvrtini, što ih dovodi do zaostatka od samo pola koša na kraju poluvremena. Rezultat na semaforu je bio 23:24 što je bio znak za Splićane moraju pojačati intenzitet svoje igre. U tome su bili uspješni u nastavku igre. Kroz utakmicu je dominirao veteran hrvatske košarke Slobodan Vulić koji zabija 20 koševa. Na kraju susreta slavio je KKI Split rezultatom 37:59.