FINALE PRVENSTVA HRVATSKE I. LIGA 2021/2022

 

Finalne utakmice I. Lige Hrvatske košarke u kolicima odigrane su u Zagrebu. Prvi par su bili domaći KKI Zagreb i KKI Brod, a drugi par su bile dvije ekipe s juga KKI Split i KKI Zadar.

 

 

P1 KKI Zagreb – KKI Brod (51 : 20)

 

U prvoj polufinalnoj utakmici domaćini Zagrepčani su krenuli motivirano da uđu u finale. Odmah na početku su krenuli čvršće i agresivnije. Na poluvrijeme odlaze s prednošću od +9 (25:14). U trećoj četvrtini Brođani ne nalaze rješenje sjajne obrane domaćih te ne postižu niti jedan koš, dok Zagreb zabija 13 poena. U zadnjoj četvrtini KKI Brod diže razinu igre, međutim već prevelika razlika im onemogućava finale. Odlična igra Zagrepčana se pokazala uspješnom protiv gostiju, te predvođeni sjajnim centrom Franjulom slave s +31 (51:20)

 

 

P2 KKI Split – KKOI Zadar (42 : 48)

 

U drugoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerili KKI Split i KKOI Zadar. Zadrani su u prvoj četvrtini poveli, međutim u uzbudljivom nastavku rezultat se preokrenuo u korist Splita, tako da je na poluvremenu odlaze s prednošću od +3 (23:20). U nastavku ove odlične utakmice, za koju se može reći da je bila finale prije finala, Zadrani su skupili glave i smireno vratili vodstvo. KKI Split se nije snašao u naletu Zadrana, te gube ostvarenu prednost iz prvog dijela susreta. Odlični iz redova Zadra bili su Dino Kolega i Mate Perinović koji kroz utakmicu ubacuju svaki po 14 koševa. KKI Split očekuje borbu protiv KKI Broda za treće mjesto dok, KKOI Zadar zasluženo slavi s razlikom od +6 i ulazi u finale (42:48).

 

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

 

KKI Brod – KKI Split (33 : 39)

 

Utakmica za brončanu medalju između Brođana i Splićana je krenula poprilično izjednačeno uz greške oba dvije ekipe. Na kraju prvog poluvremena KKI Brod je imao minimalnu prednost od +2 (14:12). U nastavku susreta Splićani vrše pritisak, te odličnom igrom uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist. Za Slavonce odlično igra Željko Kladarić koji kroz utakmicu ubacuje 16 koševa, međutim to im nije bilo dovoljno jer nisu mogli izdržati tempo igre Splićana koji pobjeđuju s razlikom +6 (33:39) i osvajaju treće mjesto.

 

FINALE

 

KKI Zagreb – KKOI Zadar (55 : 38)

 

 

Finalna utakmica i derbi između rivala Zagrepčana i Zadrana svakako nije razočarala. KKI Zagreb u finale ulazi puno bolje i smirenije i do kraja prve četvrtine imaju vodstvo od +7 (16:9). U nastavku KKOI Zadar igra dosta bolje, pruža snažan otpor, smanjuje razliku i utakmica odlazi na poluvrijeme s prednošću Zagreba od +5 (25:20). KKI Zagreb osjetivši pritisak Zadrana podižu tempo igre, vrše pritisak te se vodstvo Zagreba kroz nastavak finala povećava na +16, a prvi centar Zagrepčana Alex Franjul kroz utakmicu zabija 22 poena. Zadnja četvrtina je bila izjednačena (10:10) no to naravno nije dovoljno da KKOI Zadar uzme zlato, te Zagreb zasluženo slavi prvo mjesto I. Lige košarke u kolicima.

 

 

Konačni poredak ekipa u I. ligu PH u košarci u kolicima u sezoni 2021/2022 je sljedeći:

 

1. KKI Zagreb

2. KKOI Zadar

3. KKI Split

4.KKI Brod

5. KKI Varaždin

 

 

Sukladno čl. 5.6 Propozicija natjecanja, pobjednik prvenstva Hrvatske u košarci u kolicima za sezonu 2021/2022 je KKI ZAGREB.

 

 

TOP 5 STRIJELACA

1. Kolega D. (KKOI Zadar) – 169

2. Bistrović N. (KKI Varaždin) -159

3. Franjul A. (KKI Zagreb) – 149

4. Pešić S. (KKI Split) – 98

5. Sinovčić D. (KKI Split) – 98