I. KOLO Prvenstvo Hrvatske I. LIGE

 

Odigrane su tri utakmice u kojima su sudionici bili domaćin KKI Zagreb, KKI Split i KKI Brod, dok je KKOI Zadar imao dan odmora.

 

KKI Zagreb – KKI Split (40 : 38)

 

U prvoj utakmici nove sezone snage su odmjerili domaćin KKI Zagreb i gosti KKI Split. Zagrepčani dosta lošije otvaraju utakmicu te daju prostor Splićanima koji odmah ostvaruju prednost. Zagreb u drugoj četvrtini, pogotovo u obrambenom dijelu igre, izgleda dosta bolje te se vraćaju u utakmicu, a rezultat na poluvremenu je 18:20 za goste. U redovima Splićana vrlo učinkovit je bio glavni motor njihove ekipe, reprezentativac Dino Sinovčić koji zabija 21 koš. Zagreb ipak uspijeva izboriti pobjedu, zahvaljujući učinku u zadnjoj četvrtini, ali s minimalnom razlikom +2 (40:38).

 

 

KKI Zagreb – KKI Brod (55 : 47)

 

U drugoj utakmici dana Zagreb je puno bolje ušao u susret nego u prošloj utakmici protiv Splićana. Na kraju prvog poluvremena domaćin Zagreb ima prednost od +17 (32:15). U drugom dijelu susreta KKI Brod igra bolje ali to nije dovoljno da se porazi razigrani Zagreb na domaćem terenu. Kroz susret prvi centar Brođana Anđelo Radoš zabija 23 koša, no s druge strane uzvraćaju Alex Franjul s 14 koševa i Luka Bastalić koji kroz kontre zabija 23 koša. KKI Zagreb očekivano pobjeđuje s rezultatom 55:47.

 

KKI Brod – KKI Split (31 : 52)

 

 

U zadnjoj utakmici prvog kola igraju KKI Brod i KKI Split. KKI Brod, iako nemaju prednost mogu biti vrlo zadovoljni s odigranom prvom četvrtinom protiv favorita KKI Splita. Splićani jesu od samog početka dominantnija momčad na terenu, ali hrabri Brođani pružaju dobar otpor te na poluvrijeme odlaze s -8 (22:30). U nastavku Splićani podižu tempo koji Brod nije mogao pratiti te mirno privode utakmicu kraju s +21 (31:52).