II. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE I. LIGE

 

U ovom kolu I. lige domaćini KKI Split ugostili su ekipe KKI Zagreb i KKOI Zadar, dok je ekipa KKI Brod imala slobodan dan.

 

 

KKI Split – KKOI Zadar (44 : 60)

 

U prvoj utakmici drugog kola domaćin KKI Split je odličnim ulaskom poveo protiv Zadrana, međutim stvari se drastično mijenjaju kroz drugu četvrtinu u kojoj Zadrani zabijaju čak 24 poena te preokreću rezultat. Treća četvrtina je bila izjednačena gdje se igralo koš za koš. Kroz utakmicu svaku izgubljenu loptu Splićana, gosti su kažnjavali koševima Mate Perinovića i Dine Kolege, gdje je svaki imao 15 ubačaja. Zadnjih deset minuta susreta gosti su pokazali veću koncentriranost i mirnoću, a preveliku razliku Splićani nisu uspjeli nadoknaditi, te Zadrani zasluženo odnose pobjedu s +14 razlike (44:69).

 

 

KKI Split – KKI Zagreb (56 : 58)

 

Druga utakmica dana je odigrana između domaćih KKI Splita i gostiju KKI Zagreba. KKI Zagreb opet lošije ulazi u utakmicu, ali ipak ostvaruju prednost na kraju prve četvrtine od +4. U nastavku cijele utakmice ljubitelji košarke su mogli uživati gledajući uzbudljivu igru koš za koš. U susretu punom preokreta u redovima Splićana dominirao je Stipan Pešić s ubačenih 26 poena, dok su s druge strane odgovarali Luka Bastalić i Kristijan Čabraja s ubačenih 17 i 15 koševa. Gosti su uspjeli odnijeti pobjedu u gotovo zadnjim sekundama ove napete utakmice, te su opet s minimalnom razlikom pobijedili Splićane sa +2 koša razlike (56:58).

 

 

KKOI Zadar – KKI Zagreb (70 : 51)

 

Zadnja utakmica dana je igrana između rivala KKOI Zadra i KKI Zagreba, te je počela onako kako se i očekuje od svakog derbija. U prvoj četvrtini rezultat je bio skoro izjednačen s minimalnom prednošću Zagreba od +1. Cijela prva četvrtina se igrala koš za koš te su obje ekipe odlično ušle u utakmicu. U drugoj četvrtini Zadar biva mnogo bolji te Zagrepčanima zabijaju 22 koša, dok Zagreb uzvraća sa samo osam koševa. Zagrepčani su vršili pritisak po cijelom terenu na centra KKOI Zadra Antu Rubešu, što se nije pokazalo uspješnim. Rubeša je bio zatvoren, međutim Alen Bračanov je kažnjavao Zagreb svojim kontrama. Zagreb nije našao adekvatan odgovor na lepršavu igru Zadrana koji mirno privode utakmicu kraju s +19 razlike (70:51).