III. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE I. LIGE

 

Odigrano III. kolo igralo se u Slavonskom Brod. Domaćin kola je bila ekipa KKI Brod, u goste su došli KKI Zagreb i KKOI Zadar, a KKI Split je imao dan za odmor.

 

 

KKI Brod – KKOI Zadar (50 : 74)

 

U prvoj utakmici dana snage su odmjerili domaćini KKI Brod i gosti KKOI Zadar. Gosti su od samog početka bili bolji i dominantniji, ali nisu uspjeli napravili veliku razliku te na poluvrijeme odlaze s prednošću od +5 (26:31). Kroz drugo poluvrijeme Zadar podiže tempo na koji domaćin nema odgovora. Za goste raspoloženi Ivica Žagar prvi strijelac utakmice s postignutim 31 košem i brojnim asistencijama odlično razigrava svoju momčad, te Zadrani mirno privode utakmicu kraju s +24 (50:74).

 

KKI Zagreb – KKOI Zadar (51 : 56)

 

U drugoj utakmici rivali iz Zagreba i Zadra nisu razočarali. KKI Zagreb je nešto lošije otvorio utakmicu, međutim skupili su glave i uspjeli su se vratiti u utakmicu koja se, kako to i priliči derbiju, igrala vrlo napeto koš za koš. U drugoj četvrtini Zagrepčani se vraćaju, a uspješno nastavljaju taj pritisak i u trećoj četvrtini. Međutim ponovno loše otvaranje utakmice ekipu Zagreba je koštalo pobjede te je Zadar u derbiju ipak bio uspješniji te su zasluženo odnijeli pobjedu s +5 razlike (51:56).

 

KKI Brod – KKI Zagreb (64 : 82)

 

Nakon poraza od Zadra, ekipa Zagrepčana je bila vrlo motivirana da popravi dan. Ali i Brođane se ne smije podcijeniti, jer Zagreb završava prvu četvrtinu s malom prednošću od samo +3 (19:22). Zagrepčani se odvajaju na +11 do kraja prvog dijela utakmice koji završava 46:35. Nakon dosta izjednačene treće četvrtine KKI Zagreb opet diže svoju prednost u završetku susreta. Predvođeni trojcem sa istoka grada Alexom Franjulom, Doroteom Magdić i Lukom Bastalićem mirno privode utakmicu kraju s prednošću od +18 (64:82).