KUP KOŠARKE U KOLICIMA DUBRAVKA CILIGA 08. 05. 2022.

 

Završnica Kupa košarke u kolicima Dubravka Ciliga održalo se u Slavonskom Brodu. U završnici su sudjelovali domaćin KKI Brod, KKI Split, KKI Zagreb i KKOI Zadar.

 

 

P1 KKI Brod – KKI Zagreb (39 : 71)

 

U prvoj polufinalnoj utakmici igrali su KKI Brod i KKI Zagreb. Zagrepčani kreću dominantnije u utakmicu, odmah prelaze u vodstvo koje se kroz cijelo prvo poluvrijeme povećava. U treću četvrtinu ulaze s rezultatom +22 (17:39). Zagrepčani odlično izgledaju na parketu i ofenzivno i defanzivno te KKI Brod ne dolazi do kvalitetnih rješenja. Kroz treću četvrtinu Slavonci su nešto bolji, međutim razlika je velika te ju ne uspijevaju nadoknaditi. Zadnjih deset minuta susreta protječe u očekivanoj maniri gdje je Zagreb bolji te ulazi u finale s rezultatom od +32 (39:71).

 

 

P2 KKI Split – KKOI Zadar (58 : 44)

 

Druga polufinalna utakmica između Splićana i Zadrana je počela vrlo izjednačeno u kojoj KKI Split završava prvu četvrtinu sa +2 prednosti. Slična igra se nastavlja kroz ostatak prvog poluvremena. U trećoj četvrtini Splićani pod vodstvom raspoloženog Dine Sinovčića, koji kroz utakmicu zabija 27 poena lome utakmicu koja je do tada bila dosta izjednačena. Tek u zadnjoj četvrtini Zadrani igraju dosta bolje i kreće njihov nalet, ali s druge strane Splićani se odlično drže te uspijevaju zadržati svoju prednost. KKI Split u odličnoj prezentaciji košarke postaje finalist s prednošću od +14 (58:44).

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

 

KKI Brod – KKOI Zadar (58 : 68)

 

Utakmica za treće mjesto između Brođana i Zadrana je bila finale prije finala. Kroz utakmicu dominirali su iz redova Zadra, Ante Rubeša i Alen Bračanov sa 19 i 18 koševa kroz susret. S druge strane kod Brođana uzvraćao je Igor Ograjšek sa ubačenih 18 koševa u utakmici. Prvo poluvrijeme je bilo poprilično izjednačeno u kojem Brođani imaju prednost od +3 (33:30). Kroz nastavak utakmice KKOI Zadar podiže tempo igre te se do kraja treće četvrtine preokreće rezultat u njihovu korist. U zadnjoj četvrtini Brođani ne uspijevaju zaustaviti KKOI Zadar, koji na koncu osvaja brončanu medalju s razlikom od +10 (58:68).

 

FINALE

 

KKI Split – KKI Zagreb (48: 43) 31:33

 

Finalni susret između Zagrepčana i Splićana počeo je vrlo uzbudljivo i izjednačeno kako i doliči finalnim utakmicama. Cijela prva četvrtina se igrala koš za koš. Na kraju prve četvrtine rezultat na semaforu je bio 12:12. Drugu četvrtinu KKI Zagreb nešto lošije otvara i to daje prostor Splitu da ode na poluvrijeme s prednošću od +4 (21:17). Zagrepčani se vraćaju u utakmicu kroz koju iz njihovih redova dominira Alex Franjul koji ubacuje 21 koš kroz susret. U trećoj četvrtini Zagreb preokreće rezultat te ju privodi kraju s +2 (31:33). Zadnja četvrtina se pokazala kao presudna u kojoj odlični Splićani vraćaju svoju prednost. U utakmici punoj preokreta ekipa KKI Splita zasluženo osvajaju zlatnu medalju s rezultatom 48:43.