V. Kolo Prvenstvo Hrvatske I. Liga

 

Odigrano je pet utakmica u kojima su sudionici bili domaćin KKOI Zadar, KKI Zagreb, KKI Varaždin, KKI Brod i KKI Split.

 

 

KKI Zagreb – KKI Brod (55 : 51)

 

Prva utakmica po rasporedu je bila između KKI Zagreba i KKI Broda, koja nije razočarala te je od početka bila napeta, o čemu govori i rezultat na kraju prve četvrtine u kojoj Zagreb vodi samo pola koša razlike. Druga četvrtina nastavlja se gotovo istom igrom uz minimalnu prednost Zagrepčana te je na poluvremenu rezultat 29:27 u korist KKI Zagreba. Valja napomenuti da zbog zdravstvenog stanja nije bio prisutan na utakmici kapetan i trener KKI Zagreba Ivica Vujica, a izostao je i prvi strijelac Zagrebaša Alex Franjul. Brođani su odigrali utakmicu sa izuzetno dobrom obranom koja nije omogućavala Zagrepčanima da dolaze do laganih koševa. Do kraja utakmice Zagreb je u teškoj utakmici slavio, bez obzira na odličnu igru Brođana rezultatom 55:51.

 

KKOI Zadar – KKI Split (40 : 51)

 

Druga utakmica dana je igrana između domaćih Zadrana i gostiju iz Splita. Odmah se vidjelo da su Splićani motivirani i da ih se ne smije podcijeniti iako su gubili na kraju prve četvrtine, a favorit KKOI Zadar je vodio 11:8. U drugoj četvrtini Splićani preokreću rezultat u svoju korist pod vodstvom odličnog Dine Sinovčića, koji je zabio 19 koševa uz brojne asistencije, te na poluvrijeme odlaze s rezultatom 21:24. Potaknuti dobrom igrom, Splićani nastavljaju istim tempom i postupno povećavaju razliku. KKOI Zadar pruža sjajan otpor, međutim njihovi igrači na centarskim pozicijama bili su dobro pokriveni Splitskom obranom. Sjajna igra Splićana im je donijela pobjedu od 11 koševa razlike.

 

KKOI Zadar – KKI Brod (56 : 41)

 

U trećoj utakmici igraju KKOI Zadar i KKI Brod, u kojoj domaćin ima želju i motivaciju da položi ispit koji su pali u prethodnoj utakmici, što im polazi za rukom. Brođani iako igraju dosta dobro, Zadrani su dominantni u cijeloj utakmici, osim u drugoj četvrtini. Predvođeni prvim centrom Dinom Kolegom polučili su rezultat od 56:41, te su na taj način završili kolo s jednim porazom i jednom pobjedom. 

 

 

KKI Split – KKI Varaždin (36 : 17)

 

KKI Split i KKI Varaždin odigrali su četvrtu utakmicu ovog kola. Splićani su se pokazali kao pretvrd orah za Varaždince, te su od samog početka u prednosti, a na poluvrijeme odlaze s rezultatom od 15:5. Varaždinci se vraćaju u trećoj četvrtini te smanjuju prednost Splićana na sedam koševa razlike. To im nije bilo dovoljno jer se Splićani vraćaju, te utakmicu mirno privode kraju s prednošću od +19 s rezultatom 36:17.

 

KKI Zagreb – KKI Varaždin (43 : 33)

 

 

U zadnjoj utakmici dana snage su odmjerili KKI Zagreb i KKI Varaždin. Odlični Varaždinci pružaju sjajan otpor Zagrepčanima unatoč tome što rezultat na semaforu govori u korist KKI Zagreba. U drugoj četvrtini igrači KKI Zagreba povećavaju svoju prednost na +7, te je rezultat 19:12. Kroz ostatak susreta vodila se prilično izjednačena bitka na parketu, ali KKI Varaždin nije uspio preokrenuti rezultat u svoju korist. Valja istaknuti reprezentativca Nikolu Bistrovića kao prvog strijelca utakmice sa 18 koševa. Ekipa iz Zagreba je na koncu slavila sa +10 (43:33).