V. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE I. LIGE

 

Odigrano je V. kolo prvenstva Hrvatske u kojem je domaćin bio KKI Zagreb, a u goste su im došli KKI Brod, KKI Split i KKOI Zadar.

 

 

KKI Zagreb – KKI Brod (72 : 36)

 

U prvoj utakmici dana, snage su odmjerili domaći KKI Zagreb i gosti KKI Brod. Od početka utakmice se vidjelo da je domaćin bolje raspoložen te na kraju prve četvrtine Zagreb ima prednost od +20 (26:6). Do kraja utakmice Zagrepčani su konstantno povećavali svoju prednost pod vodstvom svojih centara. Odlični, iz redova Zagreba, su bili Alex Franjul i Dorotea Magdić koji su zajedno zabili 46 koševa. KKI Zagreb je kroz cijelu utakmicu povećavao svoju prednost a Brođani nisu imali adekvatan odgovor na njihovu igru. Utakmica završava prednošću Zagreba od +36 (72:36).

 

 

KKI Split – KKOI Zadar (67 : 41)

 

Druga utakmica po rasporedu koja je igrana između Splićana i Zadrana je započela kao pravi derbi o čemu svjedoči i rezultat koji je do kraja druge četvrtine bio poprilično izjednačen (30:25). Tek u trećoj četvrtini KKI Split ostvaruje veliku prednost i drastično povećava razliku pod vodstvom odličnog Dine Sinovčića. Utakmica završava pobjedom KKI Splita (67:41).

 

 

KKI Zagreb – KKI Split (40 : 59)

 

U trećoj utakmici po rasporedu igrali su domaćini KKI Zagreb i gosti KKI Split. Domaćini su izrazito loše otvorili utakmicu te to daje prostor Splićanima da poluče rezultat od +9. Kroz utakmicu prednost gostiju se konstantno povećavala, a KKI Zagreb nije imao odgovor na odličnu ofenzivnu igru Splićana. Odličnu utakmicu je odigrao point guard Splićana Stipan Pešić koji je svojim asistencijama konstantno hranio suigrače, a i zabio je 14 koševa. KKI Split zasluženo i uvjerljivo pobjeđuje s prednošću od +19 (40:59).

 

 

KKI Brod – KKOI Zadar (59 : 63)

 

U zadnjoj utakmici ovog kola igrali su KKI Brod i KKOI Zadar. Utakmica je počela poprilično napeto i izjednačeno. Za sve ljubitelje košarke bilo je lijepo gledati utakmicu koja se igrala koš za koš. Na poluvremenu Zadrani su imali prednost od +3, međutim hrabri Brođani su odlično igrali te nisu dozvolili da se prednost Zadra poveća. Na kraju KKOI Zadar pobjeđuje sa samo +4 (59:63).