FINALE PRVENSTVA HRVATSKE II. LIGA 2022/2023

 

Finalne utakmice II. Lige košarke u kolicima odigrane su u Zagreb, KKI Zagreb 2 je bio domaćin, a gosti su bili KKI Brod 2, KKI Varaždin i KKOI Kostrena.

 

 

P1 KKI Zagreb 2 – KKOI Kostrena (34 : 26)

 

U prvom polufinalnom susretu igrali su gosti KKOI Kostrena i KKI Zagreb 2 koji su na domaćem terenu. Utakmica je počela sa dosta grešaka s obje strane, te je KKI Zagreb zabio samo 6 poena, a KKOI Kostrena samo 3 poena. U nastavku susreta obje ekipe podižu tempo, a vodstvo Zagrepčana ostaje sigurno kroz čitavu utakmicu. Zagrepčani zasluženo odlaze u finale s rezultatom 34:26, dok će se Kostrena morati zadovoljiti s borbom za treće mjesto.

 

P2 KKI Varaždin – KKI Brod 2 (45 : 34)

 

U drugoj polufinalnoj utakmici igrali su Varaždinci i Brođani. KKI Varaždin od početka dominira parketom, te odlaze na poluvrijeme s razlikom +11 (27:16). Iz redova Varaždina valja istaknuti Matiju Tenšića koji je kroz utakmicu zabio 17 poena. Nakon predaha na poluvremenu Brođani igraju dosta bolje međutim, s druge strane, Varaždin pruža snažan otpor te odlaze u finale s razlikom +11 (45:34).

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

 

KKOI Kostrena – KKI Brod 2 (32 : 36)

 

Utakmica za brončanu medalju igrala se između KKOI Kostrene i KKI Broda 2. U početku susreta Brođani su bili dosta bolji, međutim Kostrena je posložila redove te je uspjela smanjiti vodstvo Broda, te su se do kraja poluvremena vratili u igru. Nakon odmora, KKI Brod 2 nastavlja pritisak te do kraja utakmice zasluženo osvaja broncu s razlikom +4 (32:36).

 

FINALE

 

KKI Zagreb 2 – KKI Varaždin (40 : 51)

 

Finalna utakmica II. Hrvatske lige košarke u kolicima se igrala između KKI Zagreba i KKI Varaždina. Gosti Varaždinci su krenuli u finale puno dominantnije te su do kraja poluvremena ostvarili razliku +13 (12:25). U nastavku finala Zagrepčani igraju dosta bolje, međutim tek u zadnjoj četvrtini uspijevaju smanjiti razliku. Kroz susret odličan je bio igrač Varaždina Matija Tenšić koji je kontrama kažnjavao svaku promašenu priliku Zagrepčana, a zabio je 26 poena. Do kraja utakmice Zagrepčani su smanjili razliku ali je rezultat još uvijek bio u korist Varaždinaca, koji zasluženo osvajaju zlato s rezultatom 40:51.