KUP KOŠARKE U KOLICIMA “DUBRAVKA CILIGA” 14. 05. 2023.

 

Završnica Kupa košarke u kolicima Dubravka Ciliga održala se u Umagu. U završnici su sudjelovali KKI Brod, KKI Split, KKI Zagreb i KKOI Zadar.

 

 

P1 KKI Brod – KKI Split (44:67)

 

U prvom polufinalnom susretu igrali su KKI Brod i KKI Split. Splićani od početka izgledaju dominantnije i bolje od Brođana koji jednostavno ne nalaze rješenje za efikasnu ofenzivnu igru Splita. Do kraja prve četvrtine KKI Split vodi +13 (6:19). U nastavku susreta KKI Brod igra dosta bolje no kroz cijelu utakmicu moraju hvatati razliku od +13 a to im ne polazi za rukom. Iz redova Splićana valja istaknuti Dinu Sinovčića koji zabija 16 koševa i posebno Stipana Pešića koji uz 12 koševa upisuje i brojne asistencije. Tijekom zadnje četvrtine KKI Split dodatno povećava razliku na +23 te zasluženo ulazi u finale s rezultatom 44:67.

 

 

P2 KKOI Zadar – KKI Zagreb (46:37)

 

U drugoj polufinalnoj utakmici snage su odmjerili rivali KKOI Zadar i KKI Zagreb. Zadrani u susret ulaze puno sigurnije i odmah dolaze do vodstva. Zagrepčani po tko zna koji put imaju loš ulazak u utakmicu. Do kraja prvog poluvremena rezultat na semaforu pokazuje 36:18 u korist KKOI Zadra. U trećoj četvrtini Zagreb igra dosta bolje pogotovo u obrambenom dijelu te kroz cijelu četvrtinu primaju samo 2 koša. U nastavku i Zadar dodatno vrši pritisak i tako ne dozvoljava Zagrepčanima da ih ugroze. KKI Zagreb će se morati zadovoljiti borbom za treće mjesto protiv KKI Broda, dok s druge strane, Zadrani potpuno zasluženo ulaze u finale s rezultatom 46:37.

 

 

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO

 

KKI Brod – KKI Zagreb (49:64)

 

U utakmici za treće mjesto igrali su poraženi iz prethodnih utakmica KKI Brod i KKI Zagreb. Zagrepčani dosta bolje ulaze u utakmicu te od početka dominiraju o čemu svjedoči i rezultat na semaforu 19:35 u korist KKI Zagreba na kraju prvog poluvremena. U nastavku ekipa KKI Broda igra dosta bolje, pogotovo u zadnjoj četvrtini međutim ostvarena razlika iz ranijeg dijela utakmice je bila presudna, stoga KKI Zagreb slavi i zasluženo osvaja brončanu medalju.

 

 

FINALE

 

KKI Split – KKOI Zadar (55:36)

 

U finalnom susretu Kupa Hrvatske snage su odmjerili KKI Split i KKOI Zadar. Motivirani Splićani, željni osvete zbog finalne utakmice u Prvenstvu koju su izgubili od Zadrana sa samo dva koša razlike, u finale Kupa ulaze mnogo bolje i čvršće te do kraja poluvremena imaju vodstvo od +14 (30:16). U nastavku finala Split nastavlja istim tempom a Zadrani iako se hrabro drže nemaju odgovor na odličnu igru Splićana. Nije im dovoljno što Dino Kolega, nominalno prvi centar Zadrana zabija 18 koševa, jer s druge strane odgovaraju odlični Mate Plazina i Dino Sinovčić sa 15 i 14 koševa, a Stipan Pešić ih kroz cijelu utakmicu doslovno hrani loptama. KKI Split potpuno zasluženo uzima zlatnu medalju s rezultatom 55:36.