I. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE I. LIGE

 

Nakon ljetnog odmora odigrane su prve tri utakmice nove sezone u kojima su sudionici bili domaćin KKI Zagreb, KKOI Zadar i KKI Brod, dok je KKI Split imao dan odmora.

 

 

KKI Zagreb – KKI Brod (76 : 26)

 

U prvoj utakmici nove sezone igrali su domaćini iz Zagreba i gosti iz Slavonskog Broda. Domaćini su krenuli puno čvršće i odlučnije te dominiraju od početka susreta. Ekipa KKI Broda jednostavno nije pronašla adekvatno rješenje na ofenzivnu igru Zagrepčana. Domaćini iskorištavaju činjenicu da su brži do maksimuma, te kažnjavaju svaku grešku Brođana kontrama i polukontrama. Na kraju druge četvrtine domaćini vode čak +40 koševa razlike (48:8). U nastavku domaćini malo spuštaju tempo i daju prostor Brođanima da dođu do nekoliko lakših koševa. Međutim razlika je prevelika te KKI Zagreb zasluženo pobjeđuje s velikom razlikom +50 (76:26).

 

 

KKI Brod – KKOI Zadar (22 : 62)

 

U drugoj utakmici po rasporedu igrali su KKI Brod i KKOI Zadar. Zadrani su krenuli u susret mnogo bolje te su do kraja prvog poluvremena imali prednost +25 (13:38). Jedan od najzaslužnijih za tu prednost je svakako i Ivan Hromin iz redova Zadra, koji kroz susret postiže 20 koševa. U nastavku Zadrani nastavljaju istim žarom te dodatno povećavaju svoju, već tada, veliku prednost. KKOI Zadar iz susreta zasluženo izvlači deblji kraj s prednošću +40 koševa. (22:62).

 

 

KKI Zagreb – KKOI Zadar (54 : 61)

 

U zadnjoj utakmici po rasporedu odigran je derbi između domaćina KKI Zagreba i gostiju KKOI Zadra. Derbi je započeo očekivano dobro i žestoko s obje strane, međutim u prvoj četvrtini nekoliko promašenih šuteva košta domaćina vodstva dok gosti iz Zadra uspješno kapitaliziraju na promašenim prilikama Zagreba. Rezultat na kraju prve četvrtine je 8:15 za KKOI Zadar. U drugoj četvrtini KKI Zagreb biva dosta precizniji, tek kroz četvrtinu zabijaju 20 koševa. Rezultat na semaforu na kraju prvog poluvremena je 28:30 u korist domaćina. U nastavku susreta, potaknuti drugom četvrtinom domaćini nastavljaju istim intenzitetom i preokreću rezultat u svoju korist do kraja treće četvrtine koja završava  rezultatom 44:42. Iz redova Zagrepčana valja istaknuti Ivicu Vujicu koji zabija 17 koševa kroz utakmicu, uz naravno i brojne asistencije, dok s druge strane odgovara centar Zadra Ante Rubeša koji zabija 19 koševa kroz susret. U zadnjoj četvrtini gosti iz Zadra opet preokreću rezultat te utakmica završava pobjedom KKOI Zadra s rezultatom 54:61.