I. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE II. LIGE

 

Nakon ljetnog odmora odigrane su prve tri utakmice nove sezone u kojima su sudionici bili domaćin KKI Brod 2, KKI Varaždin i KKI Zagreb 2, a ekipe KKOI Koprivnica, KKOI Kostrena i KKI Šibenik su bile slobodne.

 

KKI Zagreb 2 – KKI Brod 2 (45 : 42)

 

U prvom susretu nove sezone igrali su domaćini KKI Brod 2 i gosti KKI Zagreb 2. Susret je krenuo poprilično izjednačeno te su obje ekipe pokazale vještinu i želju za pobjedom. Cijela prva četvrtina igrala se gotovo koš za koš, a obje ekipe su do kraja iste imale 11 poena. Istim žestokim intenzitetom nastavila se i druga četvrtina u kojoj je KKI Zagreb 2 imao minimalnu prednost +1. (24:23). Iako je prvi dio utakmice bio vrlo interesantan, nastavak je bio još atraktivniji jer do kraja treće četvrtine domaćini iz Broda prelaze u vodstvo +4 (30:34). U zadnjoj četvrtini ponovno dolazi do preokreta gdje Zagrepčani uspješno odgovaraju na kvalitetnu igru domaćina. Svakako je to i zasluga prvog centra KKI Zagreba 2 Josipa Marasa, koji kroz utakmicu zabija 20 koševa, ali i Mihaela Knezovića koji je preuzeo odgovornost playmakera te je Marasa hranio loptama. KKI Zagreb 2 prelazi do kraja zadnjeg dijela susreta u vodstvo +3 te pobjeđuju s rezultatom 45:42.

 

 

KKI Varaždin – KKI Zagreb 2 (50 : 31)

 

U nastavku kola igrali su KKI Varaždin i KKI Zagreb. Kao i prethodna utakmica i ova je krenula dosta izjednačeno gdje su Zagrepčani vodili s vrlo malom razlikom +3 do kraja četvrtine (11:14). U nastavku Varaždinci igraju puno bolje te vrše pritisak na ekipu iz Zagreba koja nije mogla pronaći adekvatan odgovor. KKI Varaždin je svojom brzinom preokreće tijek utakmice u svoju korist te do kraja prvog poluvremena vode +4 (22:18). Valja iz redova KKI Varaždina istaknuti Alberta Jurkovića koji uz brojne asistencije upisuje i 14 koševa, dok Matija Tenšić za Varaždince postiže 20 koševa. U nastavku susreta nastavlja se dominacija Varaždinaca koji povećavaju razliku na +19 te potpuno zasluženo pobjeđuju rezultatom 50:31.

 

 

KKI Brod 2 – KKI Varaždin (46 : 41)

 

U zadnjem susretu po rasporedu igrali su domaćin KKI Brod 2 i gosti KKI Varaždin. Domaćini su krenuli dosta slabije u susret te Varaždinci do kraja prve četvrtine imaju prednost +5 (7:12). U nastavku utakmice KKI Brod 2 igra bolje te smanjuju prednost Varaždinaca koji do kraja prvog poluvremena imaju minimalnu prednost od +1 (22:23). Nakon odmora na poluvremenu nastavlja se nalet domaćina koji do kraja treće četvrtine prelaze u vodstvo. Iako je u redovima Varaždinaca vrlo uspješan Matija Tenšić koji kroz susret zabija 17 poena, s druge strane odgovara Igor Ograjšek koji uz brojne asistencije upisuje i 15 poena. Rezultat na kraju treće četvrtine je 34:31 u korist KKI Broda 2. Do kraja utakmice domaćini uspijevaju zadržati vodstvo te zasluženo slave u ovoj uzbudljivoj utakmici rezultatom 46:41.