II. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE I. LIGE

 

 

Odigrano je II. kolo prvenstva I. lige u Solinu, gdje je domaćin bio KKI Split, gosti su bili KKI Zagreb i KKOI Zadar a ekipa KKI Broda je bila slobodna. Odigrane su odlične tri utakmice, te se može reći da niti jedna ekipa nije razočarala.

 

 

KKI Split – KKOI Zadar (45 : 53)

 

U prvoj utakmici po rasporedu igrali su domaćini KKI Split i gosti KKOI Zadar. Gosti kreću nešto dominantnije te do kraja prve četvrtine imaju prednost +4 (12:16). Domaćini u nastavku prvog dijela igraju dosta bolje pogotovo u obrambenom dijelu što im omogućava da smanje prednost Zadrana. Do kraja prvog poluvremena rezultat je 22:25. Prvi strijelac za Splićane je raspoloženi Dino Sinovčić koji kroz susret zabija 21 koš, a s druge strane odgovara prvi centar Zadra Dino Kolega s 22 koša kroz utakmicu. U nastavku gosti podižu tempo te je rezultat do kraja treće četvrtine 31:41. U zadnjoj četvrtini Splićani pokušavaju preokrenuti rezultat no nije im to pošlo za rukom te KKOI Zadar zasluženo odnosi pobjedu rezultatom 45:53.

 

 

KKOI Zadar – KKI Zagreb (45 : 66)

 

U drugoj utakmici igrali su rivali KKOI Zadar i KKI Zagreb. Zagrepčani odlično otvaraju susret te su odmah od početka u prednosti +4 koja se nastavlja kroz prvu četvrtinu koja završava 10:14. Međutim i Zadrane se nešto pita te u drugoj četvrtini igraju dosta bolje i preokreću rezultat u svoju korist i ostvaruju minimalnu prednost +1 (31:30). Nakon odmora na poluvremenu Zagrepčani kreću puno bolje od Zadrana, pogotovo u obrambenom dijelu te u trećoj četvrtini primaju samo 4 poena a zabijaju 16. Na taj način vraćaju rezultat te ostvaruju prednost od +11 (35:46). Svakako je za to zaslužna fantastična Doroteja Magdić koja kroz susret zabija 23 poena. U zadnjoj četvrtini nastavlja se dominacija Zagrepčana koji mirno privode utakmicu kraju te zasluženo pobjeđuju (45:66).

 

 

KKI Split – KKI Zagreb (58 : 54)

 

Zadnja utakmica po rasporedu svakako nije razočarala. Odličan susret između domaćina KKI Splita i gostiju KKI Zagreba počeo je vrlo uzbudljivo, a Zagrepčani su u prvoj četvrtini bili uvjerljiviji te do kraja četvrtine imaju prednost +6 (12:18). U nastavku domaćini igraju dosta bolje te u drugoj četvrtini obje ekipe zabijaju 14 poena, tako da je prednost Zagreba +6 ostala do kraja prvog dijela susreta (26:32). Treća četvrtina igra se nesmanjenom žestinom, a KKI Zagreb je i povećao prednost na +7. Činilo se da KKI Zagreb u zadnjoj četvrtini treba samo utakmicu mirno završiti, međutim u zadnjih šest minuta domaćini uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist. Kroz zadnju četvrtinu Splićani zabijaju 19 poena, a primaju samo 8 poena. Valjalo bi istaknuti igrača KKI Splita Dinu Sinovčića koji kroz utakmicu zabija 22 poena. Na koncu Splićani potpuno zasluženo odnose pobjedu s rezultatom 58:54.