III. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE II. LIGE

 

 

Igralo se  III. kolo prvenstva II. lige u Šibeniku. Domaćin je bio novoosnovani KKI Šibenik dok su gosti bili KKOI Kostrena, KKI Varaždin i KKI Zagreb 2.

 

 

KKI Šibenik – KKI Zagreb 2 (26 : 27)

 

U prvom susretu po rasporedu igrali su domaćini iz Šibenika i gosti iz Zagreba. Od početka susreta gosti su raspoloženiji te igraju dosta bolje od Šibenčana. Do kraja prvog poluvremena imaju prednost +7 (9:16). Nakon odmora na poluvremenu KKI Šibenik se budi te znatno smanjuju prednost gostiju. Do kraja treće četvrtine rezultat je 19:20. Zadnja četvrtina susreta je svakako bila vrlo napeta i vodila se bitka koš za koš u kojoj je KKI Zagreb 2 ostao smireniji te su uspješno odnijeli pobjedu s razlikom +1 (26:27).

 

 

KKI Varaždin – KKOI Kostrena (38 : 25)

 

U drugoj utakmici dana snage su odmjerili KKI Varaždin i KKOI Kostrena. Od početka utakmice Varaždinci su dominantniji te do kraja prve četvrtine ostvaruju prednost od +6 (10:4). U nastavku ekipa iz Kostrene igra dosta bolje te ne dozvoljavaju Varaždincima da povećaju svoju prednost, tako da je rezultat na kraju prvog poluvremena 18:12. Varaždinci shvaćaju da moraju podići razinu igre kako ne bi ugrozili svoju prednost. To uspješno i čine te u trećoj četvrtini povećavaju svoju prednost. Do kraja treće četvrtine rezultat je 30:18 u korist KKI Varaždina. U zadnjoj četvrtini Varaždinci su također dosta bolji i mirniji što im omogućava da mirno privedu utakmicu kraju sa zasluženom pobjedom 38:25.

 

 

KKI Varaždin – KKI Zagreb 2 (61 : 34)

 

U trećoj utakmici III. kola igrali su KKI Varaždin i KKI Zagreb 2. Utakmica je počela vrlo uzbudljivo o čemu svjedoči i rezultat na semaforu 15:11 u korist Varaždinaca. Međutim u drugoj četvrtini Varaždinci podižu tempo igre, a ekipa iz Zagreba se s time jednostavno nije mogla nositi, tako da KKI Varaždin do kraja poluvremena ima prednost +12 (27:15). Nakon odmora na poluvremenu Zagrepčani igraju dosta bolje ali to im nije dovoljno da nadoknade razliku iz prvog dijela utakmice. Također Varaždinci uspješno odgovaraju s druge strane. Svakako valja istaknuti iz redova KKI Varaždina Matiju Tenšića koji kroz susret zabija čak 31 koš. U zadnjoj četvrtini dominantni Varaždinci uspješno privode utakmicu kraju i zasluženo pobjeđuju (61:34).

 

 

KKI Šibenik – KKOI Kostrena (33 : 16)

 

U zadnjoj utakmici dana igrali su domaćin KKI Šibenik i gost KKOI Kostrena. Od početka domaćini igraju bolje i sigurniji su u realizaciji te do kraja prvog poluvremena imaju prednost +5 (14:9). S početkom treće četvrtine obje ekipe igraju dosta bolje. U trećoj četvrtini domaćini zabijaju 11 koševa a gosti 7, tako da KKI Šibenik i dalje ima prednost koja je prevelika za KKOI Kostrenu. Kroz zadnju četvrtinu domaćini potpuno dominiraju na parketu, posebno u obrambenom dijelu, tako da zabijaju 8 koševa a ne primaju niti jedan. Na taj način uspješno privode utakmicu kraju u svoju korist te potpuno zasluženo pobjeđuju (33:16).