III. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE I. LIGE

 

 

Igralo se III. kolo prvenstva I. lige u Slavonskom Brodu. Domaćin je bio KKI Brod  dok su gosti bili KKI Split i KKI Zagreb, a momčad KKOI Zadra je imala slobodan dan.

 

 

KKI Brod – KKI Split (46 : 60)

 

U prvoj utakmici dana igrali su domaćini iz Slavonskog Broda i gosti iz Splita. Gosti su od početka susreta bili uvjerljiviji te do kraja prve četvrtine imaju prednost +8 (10:18). Do kraja prvog poluvremena nastavlja se dominacija KKI Splita i povećava se razlika na +19 (32:12). Odličan iz redova Splićana je bio Stipan Pešić koji uz brojne asistencije zabija i 20 poena. Brođani u drugom poluvremenu popravljaju svoju igru, osobito u napadačkom dijelu, te u trećoj četvrtini zabijaju 18 poena a u zadnjoj četvrtini i domaćini i gosti zabijaju po 15 poena. Ipak razlika koju su Splićani ostvarili u prvom dijelu susreta je bila nedostižna za ekipu KKI Broda, tako da KKI Split zasluženo odnosi pobjedu s razlikom +14 (46:60).

 

 

KKI Zagreb – KKI Split (52 : 49)

 

Druga utakmica po rasporedu igrala se između KKI Zagreba i KKI Splita. Može se reći da je ova utakmica bila najuzbudljivija utakmica III. kola. U početku susreta ekipa iz Splita puno bolje ulazi u susret te ostvaruju prednost do kraja prve četvrtine +8 (8:16). U nastavku Zagrepčani igraju dosta bolje u obrambenom dijelu ali prednost Splićana se ne smanjuje tako da je rezultat 17:27. S početkom treće četvrtine KKI Zagreb igra dosta bolje te kroz treću četvrtinu obje ekipe zabijaju po 14 poena. Valjalo bi istaknuti igrača KKI Splita Dinu Sinovčića koji kroz susret zabija 20 poena. Iako su Splićani odigrali odličnu utakmicu to im nije bilo dovoljno jer u zadnjoj četvrtini Zagrepčani u potpunosti dominiraju. Ekipa KKI Zagreba prima samo 8 poena a zabija 21 poen te tako preokreću rezultat u svoju korist i u teškoj utakmici slave 52:49.

 

 

KKI Brod – KKI Zagreb (42 : 74)

 

U zadnjoj utakmici dana igrali su domaćin KKI Brod i gost KKI Zagreb. Gosti od početka susreta izgledaju dosta bolje i uvjerljivije osobito u realizaciji tako da do kraja prvog poluvremena imaju prednost +23 (22:45). Tek u trećoj četvrtini ekipa KKI Broda igra dosta bolje međutim to im nije dovoljno da nadoknade veliku razliku koju su Zagrepčani ostvarili u prvom dijelu susreta. U zadnjoj četvrtini nastavlja se dominacija Zagrepčana koji mirno privode utakmicu kraju s rezultatom 42:74.