IV. KOLO PRVENSTVO HRVATSKE II. LIGE

 

 

Igralo se IV. kolo prvenstva II. lige u Zagrebu. Domaćin je bio KKI Zagreb 2 a gosti su bili KKI Brod 2, KKOI Koprivnica, KKOI Kostrena, KKI Varaždin i KKI Šibenik.

 

 

KKI Zagreb 2 – KKI Brod 2 (41 : 36)

 

U prvoj utakmici dana igrali su domaćini iz Zagreba i gosti iz Slavonskog Broda. KKI Brod 2 od početka igra bolje te u prvoj četvrtini ostvaruju prednost +4 (4:8). U nastavku susreta KKI Zagreb 2 igra dosta bolje u napadačkom dijelu te se tako povećava intenzitet igre. Do kraja prvog poluvremena rezultat je 16:18. Uzbudljiva treća četvrtina igra se koš za koš te obje momčadi zabijaju po osam poena. U zadnjoj četvrtini dolazi do preokreta te domaćini preuzimaju vodstvo. Svakako je to i zasluga odličnog prvog centra KKI Zagreba 2 Josipa Marasa koji kroz susret zabija 20 poena i ključne koševe u zadnjoj četvrtini. Iako ekipa KKI Broda 2 pruža snažan otpor domaćini zasluženo pobjeđuju 41:36.

 

 

KKI Brod 2 – KKOI Koprivnica (45 : 36)

 

U drugoj utakmici igrali su KKI Brod 2 i KKOI Koprivnica. Brođani od početka djeluju sigurnije te do kraja prve četvrtine imaju prednost +13 (17:4). U nastavku ekipa iz Koprivnice igra dosta sigurnije, osobito u realizaciji te ne dozvoljavaju Brođanima da povećaju svoju prednost. Druga i treća četvrtina igrala se koš za koš, no u zadnjoj četvrtini KKOI Koprivnica igra bolje te zabija 10 koševa a prima samo šest. Ipak to nije bilo dovoljno da pobjede iskusne Brođane i da nadoknade razliku iz prve četvrtine tako da KKI Brod 2 odnosi pobjedu s rezultatom 45:36.

 

 

KKI Varaždin – KKI Šibenik (52 : 20)

 

Treća utakmica dana se igrala između KKI Varaždina i KKI Šibenika. Varaždinci od početka dominiraju na parketu, pogotovo u napadačkom dijelu a Šibenik nema odgovor na kontra napade Varaždinaca. Do kraja prvog poluvremena KKI Varaždin vodi +26 (32:6). Nakon odmora na poluvremenu ekipa KKI Šibenika igra dosta bolje. U obrambenom dijelu izgledaju puno čvršće i sigurnije što onemogućava Varaždincima da povećaju prednost koju su ostvarili kroz prve dvije četvrtine. Međutim ta razlika je prevelika za ekipu iz Šibenika te KKI Varaždin zasluženo odnosi pobjedu rezultatom 52:20.

 

 

KKOI Koprivnica – KKOI Kostrena (29 : 22)

 

U zadnjem susretu dana igrale su ekipe KKOI Koprivnica i KKOI Kostrena. Obje momčadi počele dosta defanzivno, međutim u realizaciji Koprivničani su bili uvjerljiviji te su tako ostvarili prednost +2 do kraja prvog poluvremena (10:8). U trećoj četvrtini ekipa Kostrene igra bolje te su sigurniji u realizaciji tako da preokreću rezultat u svoju korist (20:22). Zadnja četvrtina odlučila je pobjednika jer ponovno dolazi do preokreta, ovaj put u korist KKOI Koprivnice koji kroz četvrtinu zabijaju devet koševa, a ne primaju niti jedan zahvaljujući čvrstoj obrani. Na taj način ekipa iz Koprivnice zasluženo odnosi pobjedu rezultatom 29:22.